Då är det kanske dags att boka ett boende och varför inte en egen stuga. Stugknuten erbjuder ett mycket stort antal trevliga stugor till uthyrning runt omkring Åre.

Åre ger dig förmodligen Sveriges bästa skidupplevelser och kallas ibland för Skandinaviens alpina huvudstad. Där finns 46 liftar med sammanlagt 88 pister och mer än 10 mil längdspår. Självklart finns där även skidskola och skiduthyrning. Pirr-i-magen-garanti får du i Skistar’s Fun Rides, ett äventyrsskidområde.  Du har också möjligheten att boka kunniga och erfarna guider för offpist-åkning. De här guiderna kommer att ge tips om extra spännande nedfarter och tar gärna med dig ut på upptäcktsfärder. Åre bjuder garanterat på spännande skidupplevelser!

Nattlivet i Åre är världsberömt med omkring 50 restauranger, många med nattklubbar. Sex av dem är till och med listade i White Guide. Där finns också ett stort antal caféer i området. After Ski i Åre är en upplevelse i sig, och många barer bjuder på After Ski i världsklass. Bli inte förvånad om du träffar på berömda artister eller andra kändisar i vimlet ….

Vad kan man göra i Åre utom att åka skidor? De som söker en adrenalinkick testar snöskoterkörning, en fartfylld upplevelse i snön eller en lugnare skotersafari.  Varför inte se Åreskutan från luften med helikopter? En fantastisk upplevelse garanteras. Har du någonsin använt snöskor? Pröva det i djup snö, så förstår du varför de finns. En av de mest populära aktiviteterna måste vara en hundspannstur, ultimata naturupplevelsen i ett vintrigt Åre. Fisket på Åresjön brukar vara bra även på vintern, och du tar dig runt med skoter. Eller ta bilen bort till Tännforsen, Sveriges största vattenfall, som är lika spektakulärt på vintern som på sommaren.

När du tröttnat på snön eller fryser, så finns det att göra även inomhus. Besöka ett äventyrsbad eller boka en SPA-upplevelse är aldrig fel. Det finns också en bastuflotte på Åresjön, där du kan få igång blodcirkulationen. Varför inte utmana kompisarna på bowling?  Det finns gott om möjligheter till shopping i Åre by, och en del hävdar att den är bästa shoppingen i den svenska fjällvärlden.

(sponsrat inlägg)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.