Du som gillar att vandra i naturen kan säkert ha glädje av Ronnys, och andra filmares, vandringstips. Följ med Ronny och hans vandringsgäng på en tur i Göteborgs södra skärgård. Du som ännu inte kommit på att vandra i naturen kan läsa följande (från Wikipedia):

Vandring är en form av friluftsliv som innebär att en person till fots i rekreationssyfte förflyttar sig genom naturen. Vandring kan ske på ospårad mark, men sker ofta på iordningställda och markerade vandringsleder.

Vandring är lätt och är ej kostsamt, eftersom det ofta inte behövs någon speciell utrustning, förutom vid mer avancerad vandring i tuff terräng och/eller om det sträcker sig över flera dagar som till exempel vid fjällvandring. Vid mer avancerad vandring är det god idé att ha ett par väl ingångna, vattentäta grova skor (typ vandringskängor). Vid vandring som sträcker sig över flera dagar i vildmarken behövs också packning i form av tält, sovsäck, köksutrustning, mat,  myggmedel, etc.

Vandring är en populär sport och fritidssysselsättning i flera europeiska stater, särskilt runt Alperna och i Storbritannien. Även Sverige har många fina och väl underhållna vandringsleder.

Trekking som är ett internationellt begrepp har under de senaste åren börjats användas som en synonym till vandring i Sverige. Till skillnad från ordet vandring är trekking ett ”fackspråk”, än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.