Det hävdar man i Örnsköldsvik och filmen, som ska bevisa det, är riktigt bra, så varför inte? I Övik arbetar man med ett projekt kallat Världsklass2015 om vilket du kan läsa mer om här. På Wikipedia finns följande beskrivning av ön:

Trysunda är en ö och ett fiskeläge i Nätra församling på Höga kusten i Ångermanland. Hela ön är naturreservat sedan 1987.

I en väl skyddad vik, dit en gång tre sund ledde, ligger det fiskeläge som grundades av Gävlefiskarna, ovisst när, men senast på 1600-talet. År 1737 fanns här 14 Gävlefiskare. Näst efter Ulvöhamn var detta länge den viktigaste Gävlebohamnen i norra Ångermanland och det var även den sista som utnyttjades på traditionellt sätt (fram till sekelskiftet 1900). Trysunda kapell uppfördes av Gävlefiskarna 1654. På 1930-talet fanns på Trysunda ett hundratal bofasta personer som livnärde sig av fiske.

Det välbevarade fiskeläget är ett populärt utflyktsmål för båtfolk och turister. Ön har båtförbindelse med Köpmanholmen. Många väljer att besöka Björnvikens fina sandstrand eller den färgrika stenstranden vid Storviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.