Vi har visat film från Gästabudet tidigare, men det finns ingen anledning att inte göra det igen. Filmen vi visar här nedan är producerad av Chrillan Andersson, som gjort fler filmer från Söderköping. Vidare såg vi på Kultursidan.nu ett inlägg om årets evenemang som gick av stapeln vid månadsskiftet augusti/september. Inför årets Gästabud skrev man så här:

Snart återvänder medeltidens ljus till Söderköping, fredag eftermiddag ska allt stå klart. Besökarna, stora som små, ska känna att de vistas i en medeltida storstad med dess vimmel av folk och gycklare. Under Gästabudet doftar medeltidens kryddstarka mat i grytor och på spett, knallarna trängs i Kyrkparken och hästarna gnäggar av iver i Brunnsparken inför tornerspelen. Medeltidens musik tar dock ett kliv närmare vår tid, snuddar vid renässansen under pågående Braskår. Nytt inslag för året är Magikergränd.

– Om man inte tror att en tusenårig uggla kan flyga så ska man inte gå dit, för Magikergränd är bara för dem som har fantasi, säger Medeltidscentrums Barbro Mellqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.