kungsholm_nyc_sept10_1975_2

Det pågår ett intensivt arbete för att få Kungsholm tillbaka till Göteborg. På Facebook finns en grupp med människor som lobbar för hennes skull. Det är människor som är genuint intresserade av sjöfart och det är naturligtvis även före detta sjömän som bemannat Svenska Amerika Linjens kryssningsbåtar. Jag själv tillhör denna grupp eftersom jag var telegrafist ombord åren 1966-67.

Det finns en finansiär men ingen kajplats. Det verkar som att Göteborg har lite problem med sin identitet som sjöfartsstad med tanke på hur svårt det verkar vara att ordna en kajplats. Kan man K-märka hus kan man väl K-märka fartyg med liknande historia. Som turistobjekt skulle hon vara fantastisk, oavsett om hon blir hotell eller bara ligger där. Bilden är hämtad från den här hemsidan, som berättar om hennes sista resa för SAL. Jämför hennes skönhet med de kryssningslådor, som idag flyter omkring på världshaven.

Må Göteborg vakna upp snabbt!

Ett svar på ”M/S Kungsholm till Göteborg?”
  1. Är väl en självklarhet att Kungsholm skall få vila sin sista vila i Göteborg och inte på någon upphuggningsstrand någonstans. Vakna upp Göteborgs stad och ställ upp med en kajplats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.