Hej,

Jag vill börja med att berömma er Turistblogg! Jag hittade den när jag googlade efter bloggar inom turistnäringen och fann till min förvåning inte särskilt många. Vi på Falkenbergs Turistbyrå startade vår blogg ”Fabulous Falkenberg” i höstas. Jag skulle vilja uppmuntra fler turistbyråer att börja blogga. I vår bransch lämpar sig en blogg utmärkt eftersom vi har så mycket att visa och berätta om. Felet som många gör idag med sina företagsbloggar är att de skriker ut sitt budskap och bloggen känns då enbart ”reklamig”. Vi på turistbyråerna har ju verkligen chansen att skapa ett varierat och intressant innehåll. Mycket av det man vill göra i Falkenberg och andra orter i Sverige är ju dessutom gratis.

Vi ser bloggen som ett bra komplement till hemsidan. Det är ytterligare en kanal för marknadsföring men här kan man ha ett personligare tilltal vilket förhoppningsvis väcker intresse och leder till följare av bloggen. Inlägg om olika platser och händelser som sedan blir sökbara blir ett användart verktyg för personalen på turistinformationen. På bloggen kommer vi att ge tips och inspiration på vad man kan se, hitta på och uppleva i hela kommunen. Många turister gästar oss under sommarmånaderna, men här händer det mycket året runt! Vi hoppas att även falkenbergarna vill följa oss på bloggen. Kanske en och annan blir bättre på att ”turista hemma”. Vi satsar på mycket bilder dels för att det går fort att läsa av och dels för att det är lättare att förstå det som skrivs. Inläggen blir som små reportage. För att inte upprepa oss på olika sociala medier kommer evenemangstipsandet i första hand att ske på facebook och twitter. Eftersom det blir mer dokumentära inslag på bloggen så lämpar det sig mer att redovisa vad som har hänt. Vi har precis öppnat ett Instagramkonto (@visitfalkenberg) också för att sprida fina bilder från Falkenberg.

Hade ni velat göra ett inlägg om detta på Turistbloggen hade vi blivit jätteglada. Ni hittar bloggen på www.fabfalkenberg.blogspot.se.

Självklart gör vi det och vi illustrerar med en film, som vi nog visat tidigare. Vi gillar ju film….

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fPsRqhP2_TE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.