Här finns det bland annat massor av vacker natur att upptäcka. Bokskogen på åsen, det karga kustlandskapet med sina strandängar och däremellan äng- och hagmarker och ett bördigt jordbrukslandskap. Och så alla mysiga caféer och restauranger, och gårdsbutiker där ni kan köpa nyskördade grönsaker. Loppis- och antikvitetsbutiker att fynda i och gallerier av alla de slag, och ett och annat museum. Och det som är så bra är att det är nära till det mesta.

Vill man vandra finns det gott om vandringsleder av olika svårighetsgrad och längd, och eftersom avstånden är så pass korta kan man hinna med både bokskogen och kustlanskapet på samma dag. Platser som Hovs Hallar och Hallands Väderö är ett måste för alla. Det finns också fina möjligheter att cykla och rida.

För golfaren går det, om vädret bara tillåter, att spela golf nästan året runt. I princip alla banor ligger mitt bland åkrar och betande kor och med utsikt över havet, antingen Skälderviken eller Laholmsbukten. Ni kan med andra ord vara säkra på att ni får spela på vackert belägna banor i en kuperad terräng.

Det finns en del museer här också, några som även är roliga för barnen, t.ex. Järnvägsmuseet i Ängelholm och Flygplansmuseet på den gamla flygflottiljen F10, men även det Tekniskt museet och Skolmuseet i Hembygdsparken. För Birgit Nilsson-fantaster finns ett museum om hennes liv och karriär och i Båstad ett Tennismuseum.

För barnen finns det också mycket annat att hitta på, som t.ex. sommarrodel, paddla kanot på Rönneå, besöka djurparken och lekplatsen i Hembygdsparken, åka på sälsafari, gå på trädvandring i Norrvikens Trädgårdar, simma längs en snorkelled m.m.

Sist men inte minst finns det förstås fina badmöjligheter här, med hela kuststräckan runt halvön; långgrunda sandstränder som är perfekta för barnfamiljen, men också insjöbad och friluftsbad. Och så klippbad på bl.a. Hallands Väderö och Hovs Hallar.

Så – missa alltså inte att besöka det fantastiska Bjäre när ni är i Skåne – antingen på genomresa eller om ni semestrar här!

Hälsar gästbloggare Åsa Hernborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.