Bo på Lantgård är en ideell förening vars medlemmar är har gårdar belägna på landsbygden från Skåne till Norrland, Öland och Gotland. De finns med i föreningen för att de värnar om landsbygden, något de gärna vill dela med sig av om du kommer som gäst. Det innebär att man kan få en inblick i hur livet för bonden ser ut, men också få väldigt fin insikt i landsbygdens betydelse och hur viktig den är att bevara.  Du kan få möte med djuren du aldrig trodde du skulle få uppleva, eller den där fantastiska utflykten till ett ställe som bara gårdsfolket känner till. Eller så kan man göra som så många gårdsvärdar berättar om att gästerna gör den första dagen. Lägg dig på gräsmattan titta upp i himlen och bara var människa utan telefon för en dag.

Bor man bra ?
För att få vara med i Bo på Lantgård krävs det att boendet är kvalitetsmärkt i ett system som markerar standard. Dessa hittar du i form av upp till fem ax. Gården innehar också skylt med logga och gårdsnamn vilken skall sitta väl synligt. Du kan välja att bo på gårdshotell, bed & breakfast eller stuga med självhushåll. På flera av gårdarna tar man också emot hunden. På en del av gårdarna erbjuds även Bädd & Box och ridning under ordnade former.

Bonnafrukost i bersån
De flesta gårdar har djur men inte alla och det är inte heller något krav. Flera av dem är producenter och har gårdsbutik med försäljning av gårdsprodukter som mathantverk, lammskinn och konsthantverk. Fråga gärna när du bokar om gården erbjuder sin egen lantliga frukost. Färska ägg och hembakat bröd i trädgården smakar underbart.

Bonde för en dag

På de flesta gårdar finns också aktiviteter att tillgå som klappa djuren, åka hölass, låna cyklar, rida eller paddla eller kanske bara vara med och plocka egna frukostägg. De flesta gårdar har öppet året om och en del tar även emot konferenser.

Välkommen till landet i sommar!

Så om du vill göra en utflykt några dagar och samtidigt få en upplevelse i lantlig miljö titta på hemsidan www.bopalantgard.se .

Följ oss gärna på

www.facebook.com/bopalantgardsverige

www.instagram.com/bopalantgardsverige

Bo På Lantgård Sverige

Ewa-Britt Filipsson

035-12 78 70

info@bopalantgard.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.