Lagom till öppningen av Liseberg Grand Curiosa Hotel, släpps idag nyheten om Europas brantaste och mest spektakulära takbarsdrop. En rutschbana som med 43 meters fallhöjd tar takbarsbesökaren direkt in i parken och samtidigt löser ett samhällsproblem.

I samband med att tempot i samhället ökar, upplever vi att våra gäster har allt högre krav på effektiva lösningar. Man vill inte ödsla tid på att gå i trappor eller åka hiss. Därför möter vi nu den önskan med en tidseffektiv och intressant logistiklösning som också blir en unik attraktion där man kan ta sig från hotellets takbar direkt in i parken på exakt 2,8 sekunder.

– Vi har arbetat med den här idéen under flera månader och när vi nu fick slutgodkännande från Myndigheten för fallhöjd och attraktion kunde vi agera snabbt. Våra beräkningar gör gällande att vi med våra nästan 3 miljoner årliga besökare kommer spara 5,7 år av förflyttningstid årligen. Det är tid som våra gäster kan spendera ätandes sockervadd och årets uppblåsta snackis, luftpastej, säger Lisebergs chefsillusionist Lirpa Loof. Se och läs hela pressreleasen här 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.